Rotterdam moet grote inhaalslag maken op de andere steden

Artikel over innovatief Rotterdam

Rotterdam moet grote inhaalslag maken op de andere steden

In Rotterdam hebben de oprichters van de bedrijven Helloprint en 42workspace het initiatief WeTechRotterdam opgericht. Dit hebben ze gedaan omdat Rotterdam een achterstand heeft als tech-stad ten opzichte van andere steden. Het initiatief moet de havenstad weer op de kaart zetten.

Dit gaat niet zonder de hulp van onder andere de Gemeente Rotterdam, Innovation Quarter, dataspecialist Dealroom, Hogeschool Rotterdam en diverse grote instellingen op het gebied van educatie, ondernemerschap en investeringen. Samen moet het ondernemersklimaat voor techbedrijven in Rotterdam de komende jaren gaan versterken.

Te weinig aanbod van talent

“Er is te weinig aanbod van talent en zowel op het gebied van onderwijs als het vestigingsklimaat voor jonge tech-professionals valt ‘een wereld te winnen’”, zo vindt Hans Scheffer, CEO van Helloprint. Het bedrijf heeft inmiddels 150 man in dienst met een omzet van bijna 50 miljoen euro. Hij constateert dat het tech-ecosysteem in Rotterdam eigenlijk onvoldoende is ontwikkeld om echt snel te kunnen groeien. Daarom kiezen veel groei bedrijven ervoor om hun ambities vorm te geven vanuit andere steden.

In vergelijking met de grote steden zoals Londen, Berlijn, Stockholm en Amsterdam ontbreekt het volgens de ondernemer aan innovatieve broedplaatsen op het gebied van technologie.

Overleg, zorg voor samenhang

Inmiddels zijn er wel al meerdere tech-initiatieven in Rotterdam, zoals Rotterdam Mobility Lab, PortXL en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en opende 42workspace vorig jaar officieel zijn deuren als eerste startup-hub van Rotterdam. De oprichter van 42workspace Martijn Don zegt: “Wij zijn ervan overtuigd dat Rotterdam de potentie heeft om een top tech-stad in Europa te worden. Er zijn veel initiatieven, maar er is te weinig samenwerking en het is te gefragmenteerd. Daarom willen wij als platform een onafhankelijke rol spelen om het ecosysteem met elkaar samen te laten werken waarbij WeTechRotterdam de brug vormt tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, de kapitaalmarkt, het talent en de individuele initiatieven.”

Dutch Makers Revolution moedigt dit enorm aan en zal jullie up-to-date houden over meer nieuws wat er speelt in Rotterdam en omstreken.

Bron foto: www.maritiemland.nl

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377