ROC Da Vinci sleept prestigieuze prijs in de wacht!

Artikel over ROC Da Vinci College

ROC Da Vinci sleept prestigieuze prijs in de wacht!

Onlangs heeft het College Da Vinci uit Dordrecht in Brussel de Innovative VET Award gewonnen. Dit houdt in dat ze de meest innovatieve instelling voor beroepsonderwijs in Europa zijn. Dit is de tweede keer dat deze prijs is uitgereikt  door de Europese Commissie op de laatste dag van de Europese week van het beroepsonderwijs.

Over het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een regionaal opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. Zo bieden zij diverse MBO-opleidingen aan in uiteenlopende branches en verzorgen ze bedrijfsopleidingen en trainingen voor volwassenen. Daarnaast bieden ze vavo en educatie- en inburgeringsopleidingen aan. HBO Drechtsteden biedt bachelor, post-bachelor en HBO-opleidingen aan op het gebied van techniek, management, ondernemerschap en zorg en welzijn.

De uitstekende leerwijze

Ze hebben de prijs prijs gewonnen vanwege hun hybride onderwijsconcept en leeromgeving. Lessen, opdrachten en trainingen worden gegeven in simulatieomgevingen op school en gaan samen met authentieke taken en projecten, die aangeleverd worden door bedrijven. Daarnaast wordt er ook gewerkt met stages en leerplaatsen bij deze bedrijven. Studenten, docenten en leermeesters werken in de Duurzaamheidsfabriek, een innovatieve omgeving voor bedrijven waar een nieuwe generatie professionals wordt opgeleid, samen aan opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld aan innovaties zoals lasrobotica voor de maritieme sector, die cruciaal is voor de regio.

Voorbereiden op de toekomst

Het ROC Da Vinci College bereidt studenten voor op een baan voor de toekomst. Naast aandacht voor de nieuwste technieken, zoals 3D printen en robotica, werken studenten aan extra ontwikkeling en vaardigheden die zij nodig hebben op de arbeidsmarkt. De zogenaamde 21st century skills.

Dutch Makers Revolution en ROC Da Vinci College

Het platform van DMR kan onderwijsinstellingen, zoals het Da Vinci College, verder ondersteunen bij het koppelen van het bedrijfsleven om talentontwikkeling te stimuleren. Hier zijn al de eerste stappen in gezet. Binnenkort zal hier meer informatie over komen.
 
Bron foto: ectorhoogstad.com

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377