Huisman maakt de eerste 3D-geprinte offshore kraanhaak ter wereld!

Artikel over 3D geprinte kraanhaak

Huisman maakt de eerste 3D-geprinte offshore kraanhaak ter wereld!

In de eerste week van 2018 heeft Huisman ‘s werelds eerste 3D geprinte offshore kraanhaak succesvol weten te testen. Huisman staat bekend als wereldwijde leverancier voor technische oplossingen.

Normaal gesproken worden kraanhaken vervaardigd door giet- of smeedtechnieken. Nu lijkt het erop dat Huisman’s 3D-printtechnologie in de buurt komt van wat de nieuwe toekomstige productietechnologie zou kunnen worden.
 
De haak die zo’n 1.000 kg weegt, is geproduceerd door de 3D-printtechniek 'Wire & Arc Additive Manufacturing' (WAAM). Hiermee kunnen ze middelgrote tot grote componenten produceren met hoogwaardig staal. Dit levert een paar grote voordelen op zoals: de levertijd wordt aanzienlijke verminderd, het wordt goedkoper vanwege het printen en het kwaliteitsniveau van de haak gaat omhoog.
 
Huisman kan de 3D-printtechniek WAAM ook voor andere dingen inzetten, zoals het maken van andere componenten met complexere vormen. De positieve WAAM-testresultaten stellen Huisman in staat om betrouwbare componenten te maken die fysiek onmogelijk of commercieel niet haalbaar waren om eerder te produceren. In de nabije toekomst streeft Huisman ernaar het WAAM-proces verder te verbeteren door de kostprijs voor deze techniek te verlagen en het vergroten van de productiemogelijkheden door tot 2,500 kg te kunnen printen.
 
Wist jij dat we ook te vinden zijn op instagram, facebook en twitter? Volg ons nu ook!
 
Bron foto: 3dprintingindustry.com

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377