Geestelijk vader van de industry 4.0 revolutie komt naar Nederland!

Artikel over Detlef Zulhke

Geestelijk vader van de industry 4.0 revolutie komt naar Nederland!

Vrijdag 13 april komt Detlef Zühlke naar Nederland! Professor Zühlke is de geestelijk vader van de industry 4.0 revolutie in Duitsland en doet praktijkonderzoek in zijn eigen Factory of the Future. Zijn hoofdthema is de Factory of Things. In zijn initiatief SmartFactory brengt hij industrie en onderzoek samen om Industry 4.0 projecten in de Factory of the Future te implementeren. Dit onderzoeksplatform is uniek in de wereld.

Hij hield zich sinds 1991 ruim 26 jaar bezig met productieautomatisering aan de Kaiserslautern University of Technology. Hij ontving de MSc en PhD-graden van RWTH Aachen. Na zijn doctoraat trad hij in dienst bij Lufthansa German Airlines, waar hij als general manager verantwoordelijk was voor de afdeling vliegtuigonderhoud. Sinds 2008 werd hij benoemd tot directeur van de innovatieve afdeling voor fabriekssystemen van het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie DFKI in Kaiserslautern.

Bovendien is hij de oprichter en sinds 2005 voorzitter van de raad van bestuur van de smartfactoryKL - een door de industrie aangestuurd onderzoeks- en demonstratiecentrum voor slimme fabriekstechnologieën dat wordt erkend als de bakermat van het Industrie 4.0-paradigma.

Hij raadpleegt vele bedrijven en organisaties en heeft talloze uitgenodigde keynotes op nationale en internationale evenementen gegeven. Zijn onderzoek is erkend door de eremedaille van de Borchers, de eremedaille van de Duitse Society of Engineers en de uitstekende serviceprijs van IFAC.

Ben jij er ook bij vrijdag 13 april?

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377