Delftse startups helpen bij het verduurzamen van de Dutch Windwheel!

Artikel over de Dutch Windwheel

Delftse startups helpen bij het verduurzamen van de Dutch Windwheel!

Of het een reuzenrad of kermisattractie voorstelt mag je zelf beslissen, maar dit zal absoluut niet de functie voor dit enorme gebouw zijn. Sinds kort helpen de Delftse Startups Physee, Mapiq en Wellsun een handje mee aan dit ambitieuze Rotterdamse project dat in 2025 gereed moet zijn.

De Dutch Windwheel moet een showcase en accelerator worden voor innovatie, duurzame energieopwekking en circulaire economie. Dit ‘icoon’ van de toekomst en voor de duurzaamheid bevat onder meer woningen, een hotel en een skybar.

Het gebouw zal zo circulair, duurzaam en gezond mogelijk gemaakt worden. Het dient de kwaliteit en duurzaamheid drastisch te vergroten en moet voor een optimaal  energie-opwekkend vermogen zorgen. De Dutch Windwheel wordt uitgerust met geavanceerde technologische oplossingen, die deels nog (door)ontwikkeld moeten worden. Een innovatie consortium, met daarin onder meer het Delftse Deltares, werkt daar inmiddels aan.

De Delftse startups zullen tijdens dit project voor de volgende verdiensten zorgen: Mapiq werkt mee om beschikbaarheid en boekingen te stroomlijnen, Physee en Wellsun om uit de gevels en ramen energie op te wekken.

Vooral voor de startups kan de Dutch Windwheel een (internationaal) podium worden. Want de Dutch Windwheel moet het wereldwijde symbool worden voor duurzame ontwikkeling en een showcase voor de circulaire economie met schaalbare en vermarktbare innovaties. Daarmee wordt het niet alleen een icoon van duurzaamheid, maar ook een platform om Nederlandse duurzaamheid aan de wereld te kunnen tonen.

Meer informatie over de maakindustrie in de Dutch Makers Valley vind je op onze site!

Bron foto: ecocool.nl

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377