Alstom: meeting today’s needs without compromising tomorrow.

Artikel over Alstom

Alstom: meeting today’s needs without compromising tomorrow.

Wij lichten de komende periode bedrijven uit Ridderkerk toe, omdat wij in opdracht voor de gemeente Ridderkerk bezig zijn. Deze keer vertellen we wat over Alstom!

Alstom is een wereldspeler op het gebied van transport over het spoor. Van het maken van sneltreinen tot het ontwerpen van een metrostation; Alstom doet het allemaal. Voor het moderniseren en onderhouden van bijvoorbeeld een treinstation zijn zij dé aangewezen persoon.
 
Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Zweden en heeft vandaag de dag wereldwijd in meer dan 60 landen vestigingen. De vestiging in Ridderkerk is hier één van. Voorheen heette dit Traxis. Zo heeft Alstom Ridderkerk bijvoorbeeld een project gehad waarbij ze apparatuur voor treinen in Zwitserland moesten leveren.
 
Als promotor van duurzame mobiliteit vindt Alstom het belangrijk dat de producten die zij produceren duurzaam zijn. Zo willen zij een bijdrage leveren aan het milieu. Alstom heeft bijvoorbeeld dit afgelopen jaar gewerkt aan een duurzame bus waarbij de onderhoudskosten en operatiekosten vergeleken met andere bussen lager uitkomen. Daarnaast is de levensduur van deze nieuwe ontwikkelde bus hoger dan de andere bussen. Goed werk Alstom!

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377