6 redenen waarom je de Hannover Messe 2018 niet mag missen

Artikel over Hannover Messe

6 redenen waarom je de Hannover Messe 2018 niet mag missen

Van 23 april tot en met 27 april wordt dé grootste beurs van het jaar voor industriële technologie gehouden: de Hannover Messe. Zes redenen waarom Nederlandse maakbedrijven er naar toe zouden moeten gaan.

Een begrip in de maakindustrie. Dat is De Hannover Messe die in 1947 voor het eerst werd georganiseerd om de Duitse naoorlogse economie te stimuleren. Ruim 70 jaar na de eerste editie trekt de industriebeurs honderdduizenden bezoekers en vinden er onder de Hannover Messe-vlag spin-offs plaats in onder meer Noord-Amerika, Azië en Australië.

Nummer 1: Het is de grootste beurs voor industriële technologie ter wereld

Met 5.000 exposanten, ruim 200.000 bezoekers en 2.500 journalisten van over de hele wereld en honderdduizenden vierkante meter aan beursoppervlak is de Hannover Messe de grootste beurs voor industriële technologie ter wereld. Daarnaast is het de enige beurs ter wereld dat de volledige industriële waardeketen - van productontwerp tot productie - omvat. Genoeg mogelijkheid dus om nieuwe contacten te leggen, maar daarnaast ook te peilen hoe de concurrentie ervoor staat.

Nummer 2: Het is dé plek om kennis te maken met nieuwe trends

Hier worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart industry gepresenteerd zoals Predictive maintenance (het voorspellen van de onderhoudsbehoefte met behulp van sensoren en big data), machine learning (machines die dankzij kunstmatige intelligentie steeds slimmer worden) en lichtgewicht materialen. Deze en andere belangrijke ontwikkelingen binnen de maakindustrie voor de komende paar jaar komen aan bod.

Nummer 3: Duitsland is een belangrijke handelspartner voor Nederland

Van alle bedrijven die in 2017 op de Hannover Messe te zien waren, was zo’n 40 procent van Duitse bodem. Voor Nederlandse maakbedrijven – voor wie onze oosterburen een belangrijke afzetmarkt vormen – is dat interessant. Zeker nu disruptieve (digitale) trends ook in Duitsland leiden tot ingrijpende veranderingen binnen de maakindustrie, groeien de exportkansen en de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van innovatie.

Nummer 4: Je loopt er technisch talent tegen het lijf

Het aantal studenten groeit de afgelopen paar jaar voortdurend. Dit jaar zullen zo’n 750 technische studenten uit heel Nederland de Hannover Messe bezoeken. Daarmee biedt de Duitse beurs goede, laagdrempelige mogelijkheden voor Nederlandse maakbedrijven aan om in contact te komen met toekomstige medewerkers. Niet geheel onbelangrijk aangezien we in een tijd leven waarin technisch talent niet voor het oprapen ligt en veel maakbedrijven moeite hebben om voldoende en geschikt personeel te vinden.

Nummer 5: Mexico!

Dit land zullen we te vriend moeten houden. Niet alleen is Mexico officieel partnerland van Hannover Messe 2018, maar zal naar verwachting in 2025 de 5e economie ter wereld hebben. Daarnaast zijn ze ook een interessante handelspartner voor Nederlandse maakbedrijven die hun footprint in Latijns-Amerika willen vergroten.

Het land dat grenst aan de Verenigde Staten groeit flink in economisch opzicht, vertegenwoordigt een grote afzetmarkt en kent vooral in landbouw, olie & gas en elektronica veelbelovende sectoren. Op basis van die wapenfeiten werd het land recent nog uitgeroepen tot één van de meest aantrekkelijke investeringsbestemmingen ter wereld.

Nummer 6: Volop netwerkgelegenheid met (inter)nationale collega’s

Op dinsdag 24 april tijdens de netwerkborrel in het Holland High Tech IT & Smart Industry-paviljoen kan je merken dat Nederland goed gerepresenteerd wordt op Hannover Messe. Ook kunnen geïnteresseerde maakbedrijven zich inschrijven voor matchmaking en op die manier in contact komen met toonaangevende ondernemingen en wetenschappers op het vlak van smart industry (Meer info vind je hier).

Voor de Oranjegezinde bezoekers zal er op donderdagavond 26 april voor het derde jaar op rij de traditionele Koningsnach in de Münchner Halle georganiseerd worden door Hannover Consultancy (tickets zijn hier voor 50 euro te verkrijgen. Let op: er zijn maar een bepaald aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij).

Bron: MT.nl

Bron foto: domotica.nl

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377